Er kwam op latere leeftijd in het leven van Huub Soethout een moment dat hij de behoefte had zijn levensverhaal eens op papier te krijgen en dat heeft hij gedaan met medewerking van Contour de Twern uit Tilburg.

Aan de praat met……….Huub Soethout
Als je mijn verhaal hoort dan
verwonder je je dat ik nog in leven ben

Zelfreflector Huub Soethout.

Inleiding:

Het verhaal begint in zijn jeugd, woonachtig in wachtpost vier aan het Bels lijntje, waar hij de oudste is uit een gezin van totaal 13 kinderen. Zijn schooltijd en jeugd komen uitgebreid aan bod en dan breekt de oorlog uit. In de oorlog is hij tewerk gesteld in Duitsland en bij terugkomst krijgt hij direct nog een klap te verwerken want zijn vader blijkt op jonge leeftijd te zijn overleden tijdens zijn gedwongen afwezigheid.

Huub Soethout in 1942
(12-4-1923 – 28-06-2011)

Hij word, van het ene op het andere moment, geacht de taak van vader van het gezin op zich te nemen hetgeen erg moeilijk is en hem erg zwaar valt.

Zijn werkzame leven en zijn huwelijken en de relatie met zijn kinderen komen aan bod.

Een indrukwekkend en boeiend verhaal, verteld door iemand met gevoel voor humor maar vooral een groot rechtvaardigheidsgevoel, dat zeker de moeite waard is om eens te lezen.

Het hele verhaal is te lezen door op onderstaande blauwe knop te klikken. Het bestand opend in een nieuw venster en kan indien gewenst ook gedownload worden.

Aanvullingen op het levensverhaal

De Porta Nigra in 1945. Huub Soethout heeft 2 jaar in Duitsland gewerkt, 3 maanden zat hij met andere dwangarbeiders in een concentratiekamp. In 1995 kreeg hij erkenning als oorlogsslachtoffer.

20 jaar na de oorlog ging Huub Soethout met zijn vrouw, zus Annie en zwager Jos nog een keer terug naar Trier. Hij bezocht toen ook de mensen die hij tijdens de oorlog in Trier had leren kennen.

Voetbal was de grote hobby van Huub Soethout. Bij Huub thuis stond op zondagmiddag altijd ‘Langs de lijn’ op en ‘s avonds ‘Studio sport’. Daar moest je niet doorheen praten. In zijn jonge jaren was ons pa een enthousiaste amateurvoetballer. Bij Sarto was hij de keeper waar hij op een feestavond van Sarto zijn vrouw leerde kennen.

In juli 1955 trouwde Huub Soethout met Riet Pijnenburg. Deze foto is gemaakt bij het ouderlijk huis van Riet Pijnenburg , een van de wevershuisjes aan de Ringbaan West.

Toen Riet overleed waren ze 29 en een half jaar getrouwd geweest.

Werkgever Mercx

Huub Soethout was een harde werker. Jarenlang werkte hij bijna elke avond over en op zaterdag bezocht hij klanten in Baarle-Nassau en omgeving. Hij werkte meer dan 40 jaar bij Mercx, een ijzer- en staalhandel in de Nieuwlandstraat. Hij was er onder andere vertegenwoordiger en magazijnchef.

Reactie van Peter Soethout (zoon van Huub).

‘Wenne flauwekul ammel’, zou ons pa gezegd hebben. Maar hij zou het heel erg leuk hebben gevonden, dat weet ik zeker!